neděle 10. června 2012

Vnímejte přírodní zákony lidského chování


Všichni si pravděpodobně uvědomujeme, že okolo nás existují tzv. přírodní zákony, a to i takové, kterým příliš nerozumíme. Ovšem máme s nimi své zkušenosti. Například zákon přitažlivosti, s ním máte jistojistě mnoho zkušeností.  Jak ale přírodní zákony ovlivňují náš management času a života?


Přírodní zákony můžeme chápat jako základní uspořádání v přírodě a životě, které lidská zkušenost může testovat a dokázat tak jejich platnost. Popisují svět takový, jaký skutečně je, čímž se liší od popisu světa, který je založen pouze na našich představách a přáních. A v tom je jejich velká síla.

Nezávisle na tom, zda s nimi souhlasíme nebo ne, ovládají tyto zákony naše životy a působí nezávisle na naše vědomí a naše touhy. Jestliže si je uvědomujeme a dokážeme se jimi řídit, můžeme žít bezpečně a úspěšně. Jestliže je ignorujeme, nebo s nimi bojujeme, nutně prohráváme a strhujeme do neštěstí sebe i ostatní.

Teď se asi ptáte: „Co mají přírodní zákony společného s lepší sebekontrolou v našich životech? Jak mohou ovlivnit produktivitu, štěstí nebo vnitřní pohodu?“ Odpověď je snadná. Kromě „přírodních zákonů“ existují také „přírodní zákony lidského chování“. Jestliže jim rozumíme a žijeme v souladu s nimi, mohou podstatně zvýšit naši osobní výkonost i štěstí. Tyto zákony mají konzistentní a předvídatelné následky. Existují, ať si jich jsme, nebo nejsme vědomi.

Svět, ve kterém žijeme, nemůžeme nějak zvlášť měnit, ale můžeme změnit naše reakce na vnější síly. Naše životy můžeme kontrolovat v mnohem větší míře, než bychom si dokázali představit. Uvidíte sami. Jaké zákony to jsou?



Pro řízení vašeho času:

Zákon 1: Řiďte svůj život řízením svého času
Zákon 2: Osobní hodnoty jsou základem osobního úspěchu a uspokojení
Zákon 3: Odráží-li vaše každodenní činnost vaše vnitřní hodnoty, prožíváte vnitřní pohodu
Zákon 4: Pro dosažení jakéhokoliv významnějšího cíle, musíte vystoupit ze své komfortní zóny
Zákon 5: Každodenní plánování šetří váš čas a zvyšuje vaše soustředění

Pro řízení vašeho života:

Zákon 6: Vaše chování odráží to, čemu skutečně věříte
Zákon 7: Své potřeby uspokojíte, odpovídá-li vaše přesvědčení realitě
Zákon 8: Negativní chování překonáte změnou nesprávného přesvědčení
Zákon 9: Vaše sebedůvěra musí vycházet především zevnitř
Zákon 10: Dávejte více a více získáte

Všechny zde uvedené přírodní zákony lidského chování si budeme postupně představovat a osvětlovat. Za tři dny se můžete těšit na zákon první: Řiďte svůj život řízením svého času.

Žádné komentáře:

Okomentovat